מחקר : מדיניות פיקוח מפחיתה צריכת אלכוהול בקרב מתבגרים
המחקר בדק את הקשרים שבין המדיניות לפיקוח על אלכוהול לבין צריכת אלכוהול בקרב מתבגרים ב-26 מדינות.
המחקר התבסס על נתונים מסקרים אפידמיולוגיים ממדינות אירופה שנכללו בסקר ESPAD (סקר כלל אירופי על שיעורי הצריכה של אלכוהול וסמים בקרב מתבגרים בני 15-16 במדינות אירופה) ב-2003 וכן על נתונים מקנדה, אוסטרליה, ניו-זילנד וארצות הברית.
המדרוג של מדיניות האלכוהול נערך על פי האינדקס למדיניות אלכוהול (Alcohol Policy Index).
ממצאים:
ככל שמדיניות האלכוהול במדינה מדורגת במקום גבוה וככל שזמינות האלכוהול ופרסומו נמצאים בפיקוח הדוק יותר, שיעורי הצריכה של אלכוהול בחודש האחרון נמצאו נמוכי ם יותר.
מידת הפיקוח על הפרסום לאלכוהול נמצאה גם כן ביחס הפוך לשכיחות השתייה הכבדה בחודש האחרון ולהתחלה של שתייה בגיל 13.**
אלכוהול- מתוך "האמת על אלכוהול"
אלכוהול הוא סם.
הוא נמצא בקטגוריית המדכאים. כלומר, הוא מאט תפקודים חיוניים וגורם לדיבור לא ברור, תנועות לא יציבות, הפרעה בקליטות חושיות וחוסר יכולת להגיב במהירות.
באשר להשפעתו על המיינד, הדרך הטובה ביותר להבין אותו היא כסם שמפחית את יכולתו של האדם לחשוב באופן רציונלי ומעוות את כושר השיפוט שלו.
למרות שהוא מסווג כמדכא, כמות האלכוהול שנצרך קובעת את סוג השפעה. רוב האנשים שותים כדי לקבל את ההשפעה המעוררת, כמו שתיית בירה או כוס יין כדי "להשתחרר". אבל אם אדם שותה יותר משהגוף יכול להתמודד איתו, הוא חווה את ההשפעות המדכאות של אלכוהול. הוא מתחיל להרגיש "טיפש" או לאבד קואורדינציה ושליטה.
מנת יתר של אלכוהול גורמת להשפעות מדכאות חמורות עוד יותר (חוסר יכולת להרגיש כאב, הרעלה שגורמת לגוף להקיא את הרעל, ולבסוף, חוסר הכרה, או גרוע מכך, תרדמת או מוות כתוצאה ממנת יתר חמורה). תגובות אלה תלויות בכמות האלכוהול ששותים ובמהירות השתיה.
ישנם סוגים שונים של אלכוהול. אתיל אלכוהול (אתנול), האלכוהול היחיד שמשתמשים בו במשקאות, מיוצר על ידי התססה של דגנים ופירות. תסיסה היא תהליך כימי שבו שמרים פועלים על מרכיבים מסוימים במזון ויוצרים אלכוהול.
סדרת חוברות "האמת על הסמים" ו"האמת על אלכוהול" הופקה על ידי ארגון "עולם ללא סמים" העולמי. "עולם ללא סמים" הינו ארגון מתנדבים, ללא מטרות רווח, אשר הוקם על ידי סיינטולוגים, הפועל בתחום החינוך והבאת ידע אמיתי על סמים ואלכוהול לילדים ונוער ב- 125 מדינות. בישראל, ההרצאות על הסמים הועברו למעל 5000 בני נוער וצעירים ועשרות אלפי חוברות חולקו בישובים רבים בהם גם נהריה, חיפה, תמרה, כעביה, תל אביב, בת ים, נתיבות ורהט. הארגון עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.
http://il.drugfreeworld.org notodrugs.yestolife@gmail.com
כתובת למשלוח דואר : אילת מליס כהן, מסדה 36 חיפה 33075
כל הזכויות שמורות ל"עולם ללא סמים"- © Foundation for a Drug-Free World
** מתוך- ידע סמים ואלכוהול, יפה צוברי, הרשות למלחמה בסמים
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.